tirsdag den 22. december 2009

Hjemmelavet pekingsuppe

Min kæreste ELSKER suppe - især pekingsuppe. Derfor synes vi at vi ville lave den fra bunden selv. Det gik nu ganske godt og suppen smagte ganske godt - nu ikke så meget af peking (måske fordi vi undlod sprutten!?) Den fra Kineseren er nu bare bedst.



Opskrift:

Ingredienser:
100 g kyllingekød
50 g bambusskud
50 g vandkastanier
1 æg
4 sorte kinesiske svampe (vi brugte østershatte)
1 forårsløg
½ porre
1 spsk. olie
3/4 liter hønsebouillon (evt. terning)
10 gram knuste nudler
2 spsk. tør hvid vermouth eller sherry (dette undlod vi)
1 1/2 spsk. citronsaft
1 spsk. soyasauce
1 tsk. chilipulver eller puré.


Fremgangsmåde:
1: Vask svampene og læg dem 10 minutter i blød i lunkent vand. Tag dem op, tør dem og skær dem i strimler. På samme måde skæres køddet, bambusskud og vandkastanier. Forårsløget og den halve porre hakkes fint.

2: Pisk ægget i en skål. I en anden skål blandes vermouth, citronsaft, soyasauce og stærk rød chilipulver eller puré.

3: Varm en spsk. olie i en gryde over stærk varme. Steg køddet i 1 minut, tilsæt svampene og rør rundt. Efter et minut hældes kyllingebouillonen og vermouthblandingen ned i gryden. Lad suppen koge 10 minutter inden bambusskud, vandkastanier og nudler kommes i. 2 minutter efter er retten færdig. Hæld det piskede æg i den kogende suppe og rør rundt. Drys med hakkede forårsløg og porre til sidst.

1 kommentar:

  1. Prøv denne i stedet, smagen er meget nær, den man møder hos kineseren, dog husk martinien, da den giver den syrlige smag suppen bærer så meget præg af.

    300 g. Kylling eller kalkun
    100 g. Bambusskud
    2 Æggehvider
    100 g. Shii take svampe
    100 g. Porre (det hvide)
    1 Gulerod
    1 håndfuld fine ærter
    2 Spsk. olie
    1.5 l. Hønsebouillon
    20 g. Ris nudler / glas nudler
    4 spsk. hvid vermouth (martini)
    3 spsk. citronsaft
    2 spsk. soyasauce
    3 tsk. sambal orlek
    4 spsk. Marizena majsstivelse

    Rengør svampene og læg dem i blød i ca 10min i lunkent vand. Derefter skæres de i strimler. Kyllingen skæres ud i tern, det er vigtigt at de ikke bliver for tykke eller store. Bambusskudene skæres ud på tværs i tynde strimler.
    Guleroden deles flere gange på langs og der skæres tynde strimer ca. 2 cm lange.
    Porren hakkes fint.
    Bland Vermouth, citronsaft, soya og chilien i en skål.

    sæt en gryde på komfuret og tænd på højeste trin i 2 min, olien kommes i og dernæst kyllingen som steges til den er hvid. Dernæst kommes svampene i, lad det svitse i ca 1min.
    Tilsæt hønsebouillonen og chiliblandingen og bambusskuddene. lad det koge ved middelvarme i ca 10min.
    tilsæt dernæst glasnudlerne og lad dem koge med i 2min.
    Tilsæt piskede æggevide, mens der røres i suppen.
    Lav en jævning af majstivelsen, og tilsæt til der er den ønskede konsistens.
    Flyder æggeviderne oven på, bliv da ved med at røre, de skal nok komme til at ligge i hele suppen.
    tilsæt porrene og gulerødderne, og suppen er færdig

    SvarSlet