Så fik jeg lavet en omgang jordbærkager til at nyde i sommersolen. Vi skal på landet og grille i aften hos et vennepar - så vi medbringer desserten... Håber i nyder weekenden derude!
EDIT: Opskrift
Til ca. 10-12 stykker
Ingredienser:
150 g hvid overtrækschokolade
150 g smør
50 g hakkede pistacienødder
6 æg
80 g sukker
1 tsk appelsinskal (økologisk)
150 g mel
1½ tsk bagepulver
200 g jordbærmarmelade
2 spsk appelsinsaft
400 g jordbær
Fremgangsmåde:
Chokoladen hakkes og smeltes i vandbad sammen med smørret.
Æg, sukker og appelsinskal røres med elpisker i 8 minutter.
Mel bagepulver, pistacienødder og det smeltede chokolade/smør vendes i.
Bages på 40*30 bageplade med bagepapir , i 15 minutter på 2. nederste rille ved 200 grader.
Kagen afkøles.
Jordbærmarmelade og appelsinsaft bringes i kog og gnides gennem en si.
De friske jordbær skæres i skiver.
10-12 cirkler/hjerter stikkes ud af dejen med en form.
Disse smøres med den siede marmelade og jordbærskiverne lægges ovenpå.
Drys evt. med chokoladeflager.
Voilá
Uhm de ser lækre ud, er det hvid chokolade der er på?
SvarSletJa det er det - jeg har bare lavet flager af chokoladen med en kniv:-)
SvarSletej hvor ser de bare lækre ud!
SvarSletHaha, jeg troede foerst det var parmesan :D
SvarSletHehe... Nej ikke ost på toppen af en jordbærkage!
SvarSletMmmmmmmmmums nammenam - dét var da fantastisk!
SvarSletJeg hopper altså med på parmesanen... studsede i hvert fald et kort øjeblik :-D
Giv en opskrift tak : D
SvarSlet