lørdag den 22. maj 2010
Jordbærtid
Så fik jeg lavet en omgang jordbærkager til at nyde i sommersolen. Vi skal på landet og grille i aften hos et vennepar - så vi medbringer desserten... Håber i nyder weekenden derude!
EDIT: Opskrift
Til ca. 10-12 stykker
Ingredienser:
150 g hvid overtrækschokolade
150 g smør
50 g hakkede pistacienødder
6 æg
80 g sukker
1 tsk appelsinskal (økologisk)
150 g mel
1½ tsk bagepulver
200 g jordbærmarmelade
2 spsk appelsinsaft
400 g jordbær
Fremgangsmåde:
Chokoladen hakkes og smeltes i vandbad sammen med smørret.
Æg, sukker og appelsinskal røres med elpisker i 8 minutter.
Mel bagepulver, pistacienødder og det smeltede chokolade/smør vendes i.
Bages på 40*30 bageplade med bagepapir , i 15 minutter på 2. nederste rille ved 200 grader.
Kagen afkøles.
Jordbærmarmelade og appelsinsaft bringes i kog og gnides gennem en si.
De friske jordbær skæres i skiver.
10-12 cirkler/hjerter stikkes ud af dejen med en form.
Disse smøres med den siede marmelade og jordbærskiverne lægges ovenpå.
Drys evt. med chokoladeflager.
Voilá
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uhm de ser lækre ud, er det hvid chokolade der er på?
SvarSletJa det er det - jeg har bare lavet flager af chokoladen med en kniv:-)
SvarSletej hvor ser de bare lækre ud!
SvarSletHaha, jeg troede foerst det var parmesan :D
SvarSletHehe... Nej ikke ost på toppen af en jordbærkage!
SvarSletMmmmmmmmmums nammenam - dét var da fantastisk!
SvarSletJeg hopper altså med på parmesanen... studsede i hvert fald et kort øjeblik :-D
Giv en opskrift tak : D
SvarSlet