lørdag den 22. maj 2010

Jordbærtid




Så fik jeg lavet en omgang jordbærkager til at nyde i sommersolen. Vi skal på landet og grille i aften hos et vennepar - så vi medbringer desserten... Håber i nyder weekenden derude!

EDIT: Opskrift

Til ca. 10-12 stykker

Ingredienser:

150 g hvid overtrækschokolade
150 g smør
50 g hakkede pistacienødder
6 æg
80 g sukker
1 tsk appelsinskal (økologisk)
150 g mel
1½ tsk bagepulver
200 g jordbærmarmelade
2 spsk appelsinsaft
400 g jordbær

Fremgangsmåde:

Chokoladen hakkes og smeltes i vandbad sammen med smørret.

Æg, sukker og appelsinskal røres med elpisker i 8 minutter.

Mel bagepulver, pistacienødder og det smeltede chokolade/smør vendes i.

Bages på 40*30 bageplade med bagepapir , i 15 minutter på 2. nederste rille ved 200 grader.

Kagen afkøles.

Jordbærmarmelade og appelsinsaft bringes i kog og gnides gennem en si.

De friske jordbær skæres i skiver.

10-12 cirkler/hjerter stikkes ud af dejen med en form.

Disse smøres med den siede marmelade og jordbærskiverne lægges ovenpå.

Drys evt. med chokoladeflager.

Voilá

7 kommentarer:

  1. Uhm de ser lækre ud, er det hvid chokolade der er på?

    SvarSlet
  2. Ja det er det - jeg har bare lavet flager af chokoladen med en kniv:-)

    SvarSlet
  3. ej hvor ser de bare lækre ud!

    SvarSlet
  4. Haha, jeg troede foerst det var parmesan :D

    SvarSlet
  5. Hehe... Nej ikke ost på toppen af en jordbærkage!

    SvarSlet
  6. Mmmmmmmmmums nammenam - dét var da fantastisk!
    Jeg hopper altså med på parmesanen... studsede i hvert fald et kort øjeblik :-D

    SvarSlet